Op zoek naar ambachtelijk vlees? Deze slagers brengen hun vakmanschap tot op je bord

Kwaliteitsvol vlees is veilig, gezond en staat garant voor een uitmuntende smaak en textuur. Daar zijn we ons tegenwoordig steeds meer van bewust, waardoor we enkel genoegen nemen met het beste. Van een mals varkenshaasje tot exclusief dry-aged vlees: bij deze slagers vind je het allemaal. 

Klasseslager Vermeulen

De reputatie van Filip en Petra Vermeulen kent geen grenzen. Sinds 2015 behaalde deze prestigieuze slager maar liefst tientallen medailles in Eurobeef Vakwedstrijden en Officiële Meesterschapswedstrijden. De bekendste slagerij van het Meetjesland pronkt met streekproducten zoals gekookt keelstuk, en presenteert een totaalconcept van tapas tot wijnen, charcuterie en Duke of Berkshire. 

Klasseslager Vermeulen
Wurmstraat 6
9940 Sleidinge

Slagerij Ysebaert

Het concept van Slagerij Ysebaert is op z’n minst opmerkelijk. Aangezien het team het dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt, kan je door middel van een webcam in de zaak de dieren zien grazen op de boerderij waar ook de eigenaars wonen. Dit zorgt voor een ultieme kwaliteitscontrole die niets aan het toeval overlaat. Naast fantastisch traditioneel vlees kan je hier ook terecht voor traiteurgerechten en speciale soorten zoals wagyu of simmentaler. 

Slagerij Ysebaert
Stationsstraat 32
2235 Westmeerbeek

Slagerij Frederik

In Koksijde heerst er bij Slagerij Frederik echt echte beenhouwerstraditie. De zaak werd opgericht in 1956 en is reeds aan zijn derde generatie toe. Samen met zijn echtgenote Sofie ontfermt Frederik zich sinds 2015 over de zaak. Hun ‘van land naar klant’-concept mag je erg letterlijk nemen: runderen en schapen grazen vrij op de boerderij van Frederik zijn ouders. Ook de zelf bereide charcuterie is een schot in de roos, maar je kan hier ook terecht voor onder meer soepen, warme schotels en kazen. Innoveren met authenticiteit, heet dat dan. 

Ambachtelijke Slagerij Frederik
Leopold II Laan 233
8670 Oostduinkerke-Bad

Slagerij Blockeel

Slagerij BlockeelDe veestapel grootbrengen op de eigen boerderij is een opkomende trend die we enkel kunnen toejuichen. Slagerij Blockeel is een trendsetter in haar vak en kiest er al 3 generaties lang voor om het kweken en voederen van de runderen en kalveren zelf te doen. Daarnaast heeft de slagerij een erg divers aanbod. Liefhebbers van fijne desserts, bloedworst of de betere paté komen hier aan hun trekken. Heeft u een cateraar nodig? De service van Blockeel helpt je van aperitief tot dessert doorheen de avond. 

Slagerij Blockeel
Prins Leopoldstraat 65
9700 Oudenaarde

Slagerij Slager Slagers

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer