Open ravioli van kreeft en krab

Open ravioli van kreeft en krab

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

Vlees van 1 gekookte kreeft van 600 gram
Vlees van 1 gekookte krab van 600 gram
1/2 rode ui
1 teentje look
1 lente-ui, versnipperd
8 pastavellen
Scheut visfumet
Voor de witte saus
5 sjalotten, grof gesneden
25 cl witte wijn
20 cl azijn
20 cl room
200 gr boter
Tijm
2 laurierbladeren
snuifje cayennepeper
Voor de rode saus
1/2 venkel
1/2 witte ui
1/2 rode paprika
Visfumet
Scheut cognac of whisky
Pantsers van krab en kreeft

Bereiden

  1. Hak de pantsers in stukken. Maak een bisque door de venkel, de ajuin en paprika aan te stoven en daar de pansters aan toe te voegen. Blus met de cognac of whisky en flambeer. Zet onder de visfumet en laat 15 minuten pruttelen. Zeef en reduceer tot een dikke saus.
  2. Stoof de sjalot glazig en zet onder met de witte wijn en azijn. Voeg de aromaten toe, de cayennepeper en reduceer tot er bijna niets overblijft. Voeg de room toe, passeer en reduceer opnieuw. Monteer met boter.
  3. Kook de pastavellen en laat ze uitlekken.
  4. Stoof het krab- en kreeftvlees aan met de rode ajui, look en lente-ui. Bevochtig met visfumet.
  5. Dresseer de ravioli. Decoreer naar keuze met de stukken kreeftenpantser.

Tip

Je kan dit gerecht ook met alleen krab of kreeft maken. Behoud wel de twee sauzen.