Ovengebakken schorseneren

Ovengebakken schorseneren
december 27, 2018 Ambiance
In Recepten, Voorgerechten

Yields4 Servings

Door June d'Arville


INGREDIËNTEN
 1 kg verse schorseneren
 2 citroensap
 10 witte wijn
 2 olijfolie
 3 fijngehakte peterselie
 nootmuskaat
 azijn
 peper
 zout

INSTRUCTIES
1

Schrob de schorseneren schoon onder stromend water en schil ze. Snij ze in hapklare stukken en laat ze weken in wat water met een scheut azijn erbij. Dit zal ervoor zorgen dat de groenten niet verkleuren.

2

Verwarm de olijfolie in een braadpan en doe er de uitgelekte schorseneren bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

3

Roerbak de schorseneren gedurende 5 minuten. Voeg er daarna het citroensap en de witte wijn bij.

4

Roer nog eens goed om en doe vervolgens de schorseneren in een ovenschotel.

5

Bak the schorseneren 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze zacht en goudkleurig zijn. Roer halverwege de baktijd eens om

6

Haal de schotel uit de oven en voeg de fijngehakte peterselie bij de gare schorseneren. Roer goed. Kruid eventueel nog extra bij.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 1 kg verse schorseneren
 2 citroensap
 10 witte wijn
 2 olijfolie
 3 fijngehakte peterselie
 nootmuskaat
 azijn
 peper
 zout

Directions

INSTRUCTIES
1

Schrob de schorseneren schoon onder stromend water en schil ze. Snij ze in hapklare stukken en laat ze weken in wat water met een scheut azijn erbij. Dit zal ervoor zorgen dat de groenten niet verkleuren.

2

Verwarm de olijfolie in een braadpan en doe er de uitgelekte schorseneren bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

3

Roerbak de schorseneren gedurende 5 minuten. Voeg er daarna het citroensap en de witte wijn bij.

4

Roer nog eens goed om en doe vervolgens de schorseneren in een ovenschotel.

5

Bak the schorseneren 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze zacht en goudkleurig zijn. Roer halverwege de baktijd eens om

6

Haal de schotel uit de oven en voeg de fijngehakte peterselie bij de gare schorseneren. Roer goed. Kruid eventueel nog extra bij.

Ovengebakken schorseneren