Overnight oats met jam en vers fruit

Gezond, voedzaam maar vooral ook heel erg lekker: havermout. Je kan er alle kanten mee op van zoet tot zout, met soyamelk of water. Het staat dan ook niet zonder reden bovenaan ons lijstje van onze favoriete ontbijtgerechten. Dit recept vonden we in het nieuwe kookboek ‘Slow’ met meer dan 60 originele recepten. Smakelijk!

BENODIGDHEDEN:

Voor 4-5 personen:

  • 60g pure havervlokken
  • 3 el chiazaad
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 2 el sultanrozijnen of fijngehakte gedroogde abrikozen
  • 750ml havermelk
  • 1 el pompoenpitten, grofgehakt
  • 1 el cashewnoten, fijngehakt
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 2 el honing of dadelsiroop
  • 1 flesje ahornsiroop
  • 1 pot jam, ter garnering
  • 1 bakje blauwe bessen, ter garnering

BEREIDINGSWIJZE:

Voorbereiding 5-10 minuten, Bereiding 1 uur

Week de havervlokken, het chiazaad, de sesamzaadjes en sultanarozijnen of abrikozen een nacht in de havermelk in de kom van de slowcooker.

Zet ’s ochtends als eerste de slowcooker aan. Voeg de pompoenpitten, cashewnoten en het kaneelpoeder samen met de honing of dadelstroop toe aan het havermengsel. Roer even door en sluit af met de deksel. Garneer met ahornsiroop, jam, blauwe bessen en de overgebleven pitten en noten.

© SLOW, meer dan 60 originele recepten in de crock-pot slowcooker 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!