Park West

Park West
6 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

PARK WEST
Rooiplein 6
2600 Berchem
Tel. 03 239 57 45

Park West, op vijf minuten van het centrum van Antwerpen, steunt op drie pijlers: restaurant, buitenbar en feestzaal. Het restaurant is op minstens drie vlakken opgevat als een delicate evenwichtsoefening. Zo zijn de uitbaters erin geslaagd om de charme van de oude boerderijstructuur, met het prachtige dakgebinte, te combineren met een hedendaagse strakke inrichting. Daarnaast wilde men gastronomische kwaliteit koppelen aan de laagdrempeligheid van een bistro. En misschien nog het moeilijkste van al: een restaurant met 200 couverts per dag, in de zomer zelfs 400, de intimiteit van een kleinschalig restaurant geven. De zaal is zodanig gecompartimenteerd in kleine hoekjes, dat je inderdaad het gevoel hebt dat je in een klein restaurant zit. Precies daardoor stelt Park West zich open voor een breed publiek: aan het ene tafeltje kan een zakengezelschap aan het lunchen zijn, terwijl achter de hoek oma’s verjaardag wordt gevierd. De keukenbrigade staat onder leiding van Wesley Van den Wijngaert, een autodidact die z’n sporen verdiende in ’t Zilte, Kommilfoo en de Pastorale. Ook de rest van de brigade bestaat uit koks met sterrenervaring. Dit verzameld talent legt de lat voor zichzelf erg hoog, met een gastronomische verfijning die je niet verwacht in een restaurant waar 120 man tegelijk kan eten. De kaart bestaat enerzijds uit gerechten geïnspireerd op de klassieke Franse keuken, maar bevat ook risotto’s en pasta’s voor wie het allemaal wat eenvoudiger wil. De lunchmenu haalt een hoger gastronomisch niveau dan de prijs – 25 euro voor voor- en hoofdgerecht – doet veronderstellen en dat geldt ook voor het keuzemenu van drie gangen voor 45 euro. Tussen lunch en diner gaat de keuken dicht (maar niet op zon- en feestdagen), maar kun je nog steeds terecht voor een taartje van DelRey met koffie of een goed glas wijn van wijnhuis La Spinetta en Contratto.