Partaasch

Partaasch
16 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

PARTAASCH
André Dumontlaan 67
3600 Genk
Tel. 089 69 95 90
www.partaasch.be

Wie Genk verkent, kan niet om het verleden van de mijnstad heen. Partaasch zet die geschiedenis smakelijk in de verf in Thor Park, tussen twee mijnschachten. In het voormalig hoofdgebouw van de mijn van Waterschei combineert Partaasch een restaurant met een hippe gastrobar, waar het heerlijk aperitieven is. Dat de locatie van Partaasch onlosmakelijk verbonden is met de mijnen is duidelijk. En dat thema trekt uitbater en chef Steven Colaers door aan tafel. De wijnen blijven fris in gekoelde kolenemmers en de amuses worden gepresenteerd op kolenscheppen, om maar enkele voorbeelden te geven. Het zwarte goud van het verleden zet de toon in het interieur: zwart is de hoofdkleur, hier en daar aangevuld met goudkleurige accenten. Zo wordt dineren bij Partaasch een totaalbeleving. Gastvrouw Loredana De Bernardinis serveert de gerechten, van gastronomische tapas tot hedendaagse wereldkeuken. Het motto van Partaasch is ‘Partager, c’est aimer’. Het delen van gerechten staat centraal. Enerzijds verwijst het naar de verdeling van de steenkool vroeger, van de opbrengt en de buit. Grondstoffen werden ontgonnen in de mijn en verdeeld onder de mensen. Anderzijds is het een keuze die het vriendschappelijke tafelen in groep versterkt. Partaasch laat gasten niet enkel delen met elkaar, maar ook met de wereld. Het is namelijk een van de eerste Groene Sleutel-restaurants in België. Partaasch engageert zich om duurzaam te werken en springt zuinig om met water, energie en afval. Nog een tip voor de voetbalfans: voor elke thuismatch van Racing Genk serveert de chef een speciaal KRC-menu.