Pasta met bloemkool, kaas, romige saus en crispy broodkruimels

Wat serveer je naast kroketten, kalkoen en kerststronk? Jamie Oliver weet raad! Sinds jaar en dag verwent de Britse chef ons met inspirerende creaties en heerlijke klassiekers met een twist. In zijn nieuwste kookboek 7 x anders gaat hij aan de slag met achttien ingrediënten die het meest gekocht worden. Denk bijvoorbeeld aan zalmfilet, aardappels, broccoli, bloemkool en paddenstoelen. Omdat een buitengewoon jaar ook wel anders gevierd mag worden.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN | BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN

100 g oudbakken zuurdesembrood
2 tenen knoflook
½ bloemkool (400 g)
olijfolie
1 ui
400 ml halfvolle melk
300 g spaghetti
70 g cheddar of belegen Goudse kaas

Bereiding

Scheur het brood in stukjes en doe ze in een keukenmachine. Pel de knoflook en doe hem bij het brood. Scheur de mooie blaadjes van de bloemkool in stukjes en doe ze erbij.

Voeg ½ eetlepel olijfolie toe, hak het geheel tot vrij fijne kruimels en kieper die in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Pel ondertussen de ui en snijd hem met de bloemkool (met steel en al) in grove stukjes.

Doe de krokante kruimels in een kom en zet de pan terug op het vuur. Voeg de melk, ui en bloemkool toe, breng tot net aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan gezouten kokend water.

Giet vlak voordat de pasta gaar is het bloemkoolmengsel in de keukenmachine (afwassen is niet nodig), rasp de kaas erboven en pureer tot een supergladde saus. Voeg naar smaak peper en zout toe en giet de saus terug in de pan. Giet de pasta af en houd een kopje van het kookwater apart. Schep de pasta door de saus, voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe en serveer de crispy kruimels er apart bij om eroverheen te strooien.

ENERGIE  VET  VERZ. VET  EIWIT  KOOLHYD.  SUIKER  ZOUT   VEZELS 
450 kcal  11,5 g  4,3 g  18,9 g  75,4 g  8,8 g  0,6 g  5 g 

 

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!