Pastry Design

Pastry Design
6 juni 2019 Bernd De Crée

PASTRY DESIGN
Stationsstraat 50 
9620 Zottegem
Tel. 09 360 03 54 

Voor het betere brood, patisserie en echte smaken kan je al 15 jaar lang terecht in het centrum van Zottegem. Achter de gevel van het knappe Art Deco pand bevindt zich de bakkerij Pastry Design.

De bakker en eigenaar, Wim Goossens, grijpt terug naar de ambachtelijke tradities van brood bakken. Zo legt hij een sterke focus op klassieke zuurdesembroden. Hier worden met behulp van in huis gekweekte levende gisten wel tien verschillende soorten desembroden gebakken. Die gaan van sneeuwwitte tarwe tot zeer dense donkerevolkoren broden. Daar stopt het assortiment absoluut niet, het aanbod aan diverse broden verandert mee met het seizoen en met de vraag van de klanten. Zo vind je ’s zomers speciaal voor het BBQ seizoen een heerlijk brood met rozijnen en een zonnige kruidenmix op basis van gember.

Best heb je geen keuzestress want dan wordt het wel heel erg moeilijk om te kiezen uit de verscheidenheid van 37 broden. Dit alles wordt nog aangevuld met typische Franse baguettes waarvoor de bloem speciaal uit la douce france wordt geïmporteerd. Kwestie van authenticiteit te bewaken natuurlijk. Hiervoor is Pastry Design beloond met het ‘Handmade in Belgium’ label, keurmerk voor authentieke handgemaakte producten van Belgische ondernemers. We hadden het al over brood maar ook voor patisserie van hoge kwaliteit kan je hier terecht. De matten- en confituurtaarten zijn als het ware legendarisch in Zottegem en omstreken.

1 commentaar

  1. Dirk 3 maanden geleden

    Mooi artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*