Patissiers tonen Bocuse Team de weg: plaats in de wereldfinale is binnen

Patissiers tonen Bocuse Team de weg: plaats in de wereldfinale is binnen
11 juni 2018 redactie
Door Nieuws

Vandaag, maandag 11 juli, doet het Belgische Bocuse Team rond chef Lode De Roover in Turijn een gooi naar de wereldfinale in Lyon. Gisteren zondag was het de beurt aan de patissiers. En daarin heeft de Belgische delegatie het Bocuse-team alvast getoond hoe het moet.

De laatste weken en maanden was het vooral het Belgische Bocuse Team dat in de picture stond, ook in ons magazine en op onze website: we hadden het vooral over het trio met chef Lode De Roover, commis Piet Van de Casteele en coach Jo Nelissen.

Maar gisteren, zondag, vond ook in Turijn de Europese halve finale plaats van de Coupe du Monde de la Patisserie. Ook daarin deed een Belgisch team rond chocolatier Jacky BODARTvan chocolaterie Darcis en patissier Bernard ISTASSE van de gelijknamige patisserie een gooi naar de wereldfinale in Lyon.

En het werd een fantastisch succes voor onze landgenoten. Van alle deelnemende teams moesten Jacky en Bernard alleen het Zweedse team met Martin Morand en Jessica Sandberg.

Dat betekent dus zilver voor België, en uiteraard volstaat dat voor een plaats in de wereldfinale. Ook Zwitserland, Polen en Italië gaan naar Lyon.

De patissiers hebben dus meteen de toon gezet. Aan Lode, Piet en Jo om hun voorbeeld te volgen. Voor alle duidelijkheid nog even herhalen dat een plaats bij de eerste tien volstaat voor een plaats in de wereldfinale.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*