Peter Goossens gaat opmerkelijke samenwerking aan

Peter Goossens gaat opmerkelijke samenwerking aan
12 juni 2019 Raf De Mot
Door Antwerpen, Clubleden, Nieuws, Restaurants

“Normaal gezien doe ik zulke dingen niet. Maar voor deze getalenteerde groep van hardwerkende jonge mensen maak ik een uitzondering.” Wij mochten gisteren, dinsdag 11 juni, proeven van een unieke samenwerking tussen Dim Dining en niemand minder dan Peter Goossens.

Wie de eerstkomende drie weken gaat lunchen of dineren bij Dim Dining, kan daarbij kiezen voor een wel heel verrassend viergangenmenu (met hapjes vooraf en koffie met zoetigheden nadien).

NORMAAL DOE IK DIT NOOIT

Het menu is samengesteld door Peter Goossens in samenwerking met de keukenbrigade van Dim Dining en werd dinsdagavond voor het eerst aan een select publiek geserveerd. Opvallend: de driesterrenchef zelf  stond niet zelf in de keuken, al werkte hij wel het tussengerecht van langoustines met artisjok, aubergine en dashi aan de doorgeeftoog wel zelf af.

Maar voor de rest van het diner zat hij gewoon aan de gastentafel om te genieten van de gemoedelijke sfeer én het diner. “Dit is géén four hands”, had hij vooraf gezegd. “Ik geloof daar niet in. Eigenlijk doe ik dit soort samenwerkingen nooit, maar voor mijn goede vriend Eric Verbeeck (vastgoedtycoon en mede-eigenaar van Dim; nvdr.) en die getalenteerde groep hardwerkende jonge mensen maak ik graag een uitzondering.”

STORMACHTIGE PERIODE

De laatste twee jaar is er veel gebeurd bij Dim Dining. Dimitri Proost, de jonge talentvolle chef die het concept – Japanse keuken met een Westerse twist, maar met authentieke Japanse producten – uitwerkte, verdween en werd opgevolgd door Enzo Goormachtig. Hij maakte destijds de opstart op de Vrijdagmarkt mee en kreeg Simon Van Dun en de Japanse chef Takehiko Santo naast zich.

Ondertussen zijn ook Goormachtig en Santo van het toneel verdwenen, waardoor de druk van de keuken nu op de schouders van Simon Van Dun en de Yuki Kimura ligt. Ook in de zaal zelf veranderde van alles. Zo werd de nog erg jonge sommelier Jonas Kellens mede-eigenaar. De samenwerking met Peter Goossens moet dan ook gezien worden als een duwtje in de rug om dat jonge team te helpen het ware potentieel van dit mooie restaurant te bereiken.

Want dat potentieel is er zeker. De gerechten uit het speciale menu die de DIM-signatuur droegen, en dan vooral het fantastische kriekendessert, zijn absoluut van niveau. Sommelier Jonas Kellens is duidelijk geen papieren vennoot. Hij heeft duidelijke stappen gemaakt en beweegt zich als een volleerd maitre door de zaal. Tijdens het diner verbaasde hij ons door eenzelfde saké op twee verschillende wijzen – in een stenen kopje en in een glas – bij hetzelfde gerecht presenteerde voor een verschillende smaakbeleving.

AMBITIEUS

Het is moeilijk te zeggen in hoeverre Peter Goossens ook de hand heeft gehad in de andere gerechten op het menu. Dat de topchef zich met dit project aan een Aziatische keuken gewaagd heeft, mag niet verbazen. Het is een keuken die hij goed kent en waarvan de smaakgevers regelmatig terugkeren in z’n eigen creaties.

“Zijn interpretatie van Aziatische ingrediënten en de niet voor de hand liggende combinaties hebben ons enorm geïnspireerd”, zegt Jonas.

Van deze uitzonderlijke samenwerking onthouden we vooral hoe de gerechten met Dim-signatuur naadloos aansluiten bij creaties van Peter Goossens, waardoor het viergangenmenu een eenheid vormt.

Het speciale menu – €95 voor vier gangen en €49 voor drankenarrangement – zal slechts tot eind van de maand beschikbaar zijn. Toch is het de bedoeling dat het jonge team dankzij deze samenwerking de wind in de zeilen krijgt om van Dim blijvend een topper te maken in de Antwerpse gastronomie.

(Foto’s: Robbie Depuydt)

Dim Dining, Vrijdagmarkt 7 – 2000 Antwerpen – Tel. 03 226 26 70 – www.dimdining.be – Gesloten op zondag en maandag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*