Pimp je cocktails en mocktails

Pimp je cocktails en mocktails
11 september 2018 redactie
Door Nieuws

Een lekkere cocktail kan altijd, al is het maar om heel even weer in de vakantiesfeer te komen.  Garneren met een schijfje sinaas of een twist van citroen moet zeker kunnen, maar het kan creatiever!

 Hou je het graag simpel, speel dan met kleur en smaak in de ijsblokjes. Doe kruiden, besjes, eetbare bloemen of schijfjes komkommer in ijsblokvormpjes en vries deze in. Je cocktail of mocktail wordt meteen een beetje aparter.

Je kent ongetwijfeld het klassieke suikerrandje. Ook dit kan je pimpen. Doe suiker in een blendertje en voeg hierbij je favoriete kruid. Even op volle kracht mixen en je suiker krijgt een instant smaak- en kleurboost! Experimenteer hiervoor met munt, basilicum of citroenverbena.

Mag het wat gewaagder? Probeer dan eens een cocktailfoam. Bij een frisse pint mag een schuimkraag niet ontbreken, en ook een cappuccino is maar niks zonder schuim. Dus waarom geen schuimpje op je cocktail?

Meng daarvoor 4 eiwitten, 90 ml gezeefd citroen- of limoensap, 90 ml suikersiroop en 90 ml van je favoriete sterke drank (zoals gin of Grand Marnier). Voor een extra kick kan je nog een paar druppels Angosturabitters toevoegen.

Doe dit mengsel in een sifon en zet deze onder druk met 2 gaspatronen.  Na goed schudden en een nachtje in de koelkast is je cocktailfoam klaar voor gebruik.

Met dit basisrecept en je eigen creativiteit kun je echt alle kanten uit; zorg er wel altijd voor dat de smaken in je schuim goed matchen met de ingrediënten van je cocktail.

Hou je het liever alcoholvrij? Vervang de sterke drank dan door vruchtensap.

(Tekst: Jolien Reggers)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*