Pladijs met sausje van citroengras, boragebloemen, ijskruid, klaverzuring, druifjes & sojabonen

In het boek ‘Chefs en hun moestuin’ gaat Veronique De Walsche langs bij chefs die dagelijks op zoek gaan naar de allerbeste ingrediënten. Vandaag gaan we aan de slag met pladijs met een sausje van citroengras van restaurant Vous Lé Vous.

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • voor het sausje van citroengras
    • 1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
    • 1 witte ui ( fijngesneden)
    • 1 teen knoflook (fijngesneden)
    • 1 stengel citroengras
    • 1 dl witte chardonnay-azijn
    • 1 dl witte wijn
    • 2 citroenen
    • 4 dl room
    • zout
  • voor de pladijs
    • 40 g sojabonen
    • basilicumolie
    • 4 pladijsfilets
    • gepelde druifjes
    • eetbare bloemen uit de tuin (boragebloemen, ijskruid en klaverzuring)

BEREIDINGSWIJZE:

Stoof de bleekselderij, ui en knoflook aan en voeg het citroengras toe. Blus met chardonnay-azijn, witte wijn en citroensap. Laat alles tot de helft inkoken en voeg de room toe. Breng op smaak met zeste van citroen en zout.

Pel de sojabonen en leg ze in de basilicumolie. Bak de pladijs goudbruin en leg hierop de sojabonen en druifjes. Giet er de saus over. Werk af met de bloemen.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!