Politici luisteren naar Antwerpse horecaondernemers

Vandaag, donderdag 18 februari, startten enkele horecaondernemers uit Antwerpen een originele aftelactie omdat ze slechts 25 dagen verwijderd zijn van één jaar lockdown in de horeca. Met een ‘scheurkalender’ met 25 blaadjes geven ze 25 tips aan de regering, ambtenaren en horecacollega’s om de horeca op een snelle en veilige manier te kunnen heropenen. 

Om de actie kracht bij te zetten trokken initiatiefnemers David Claeys en Wim Van der Borght respectievelijk naar burgemeester & voorzitter Bart De Wever (NVA), Minister-president Jan Jambon (NVA) en voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR).

Positieve reacties

De betrokken politici staan positief tegenover het initiatief, en appreciëren de inspanning. Bart De Wever vertelde gisteren aan Gazet van Antwerpen: “Ik heb alle begrip voor de enorm bittere tijden die onze horecaondernemers meemaken. Duizenden Antwerpenaren die in de horeca werken, leven al maanden in onzekerheid en soms in financiële moeilijkheden. Het is onze verantwoordelijkheid om zo gauw als het kan, de horeca op een veilige manier te heropenen. Dat zou tegen het paasweekend moeten lukken, als de vaccinatiecampagne op koers blijft en onze oudere bevolking en risicopatiënten beschermd zijn. Die heropening moet dan ook definitief zijn.”

Eén jaar lockdown

Wim Van der Borgt : “Door de 25 scheurblaadjes tellen we af naar 1 jaar lockdown, maar we geven ook 25 praktische tips aan de beleidsmensen én de horeca zelf, hoe het wél kan. Die tips kunnen wat aanstootgevend zijn, maar dat is één jaar sluiting van de horeca nog meer. Laat de ondernemers in dit land a.u.b. terug ondernemen, met verstand en op een veilige manier. Want zonder ondernemers is er straks geen omzet en geen financiering meer.” Ook David Claeys is ontstemd: “Er worden maatregelen genomen die lukraak zijn, het evenwicht is zoek. Je kunt perfect veilig met een bubbel dineren, in een goed georganiseerd restaurant”.

Wim Van der Borght, eigenaar Shrimp Tempura (horeca-groep met een 20-tal zaken uit Antwerpen) & David Claeys en Robin Manso, managing partners true.food agency en real.space agency, co-owners otomat heavenly pizza & Jean Sur Mer Harbor Café mede-initiatiefnemers Horeca Next.

LEES OOK

Antwerpse horeca telt af met originele scheurkalender: ‘We zijn bijna één jaar gesloten’

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!