Pommes dauphinois

Pommes dauphinois
januari 3, 2019 Ambiance
In Recepten, Tussengerechten

Yields4 Servings

Aantal personen: 4


INGREDIËNTEN
 600 g geschilde aardappelen
 2 teentjes look
 2 melk
 2 room
 50 g boter

INSTRUCTIES
1

Snij de aardappelen in fijne plakken met de mandoline. Droog de schijven, maar spoel ze niet want het zetmeel zorgt voor de binding.

2

Wrijf de gratineerschotel flinke in met look en schik er de aardappelschijven in.

3

Kruid de melk en room met nootmuskaat en zeezout, breng tot het kookpunt en giet over de aardappelen.

4

Laat de aardappelen in een oven op 190° garen.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 600 g geschilde aardappelen
 2 teentjes look
 2 melk
 2 room
 50 g boter

Directions

INSTRUCTIES
1

Snij de aardappelen in fijne plakken met de mandoline. Droog de schijven, maar spoel ze niet want het zetmeel zorgt voor de binding.

2

Wrijf de gratineerschotel flinke in met look en schik er de aardappelschijven in.

3

Kruid de melk en room met nootmuskaat en zeezout, breng tot het kookpunt en giet over de aardappelen.

4

Laat de aardappelen in een oven op 190° garen.

Pommes dauphinois