Populair grilrestaurant krijgt make-over en … bikini’s

Populair grilrestaurant krijgt make-over en … bikini’s
22 mei 2018 redactie
Door Nieuws

Drie jaar na de opening van Brasa krijgt het spin-offrestaurant van Cuines, 33 in Knokke, een ingrijpende make-over. Een nieuwe chef, een nieuw interieur, een licht aangepast culinair concept en … bikini’s! En dat vlak voor de start van de zomer. Hoera!

In 2015 ging Brasa open, als spin-off van het Knokse sterrenrestaurant Cuines, 33: een pittig en eigentijds grilrestaurant. Na drie jaar besloten chef Maurice DE JAEGER en gastvrouw Deborah HELLBURG om samen een nieuwe zaak op te starten.

Het koppel scheidt in volle vriendschap met chef Edwin MENUen broer en zus Boussy. “Het is begrijpelijk dat Maurice en Deborah het tijd vonden om een eigen zaak op te starten”, zegt Frederik BOUSSY daarover. “Meer zelfs: wij zijn dankbaar en blij dat ze vanaf dag één Brasa een eigen identiteit hebben gegeven en dat ze ons al die jaren trouw zijn geweest.”

Toch grijpen Menu en de Boussy’s het vertrek aan om het concept aan te passen. Om te beginnen met een naamsverandering: Mas… Brasa. De naam zegt het zelf: “Meer Brasa”, het restaurant gaat nog verder de opgeslagen weg op.

Wat er dan verandert? Om te beginnen zal de balans vis-vlees in Mas… Brasa meer in de richting van de vis overhellen. Wat heel concreet vertaald wordt in de herinrichting van de zaal. Mas… Brasa krijgt centraal een grote marmeren visetalagewaarin het aanbod van de dag aan de klanten wordt gepresenteerd.

Dagvers, uiteraard. Daarnaast komen er twee homariums: een voor kreeften (Europese blauwe kreeft) en een voor Noordzeegarnalen.

Om de beleving voor de gasten nog groter te maken, zullen bepaalde visbereidingen – zeebaars, bijvoorbeeld – in hun geheel aan tafel gepresenteerd worden, als sharinggerecht – de mogelijkheid om gerechten te sharen blijft een van de kenmerken van het restaurant.

Daarnaast komen er ook tal van nieuwe visbereidingen met Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Aziatische invloeden, waaronder vier ceviches en een Thaise Tom Kha Kai.

Verantwoordelijke voor al dat moois is Frederik Boussy, die de plaats van Maurice De Jaeger aan het fornuis in Mas… Brasa zal innemen. Chef Menu en zijn vrouw, Fleur BOUSSY, blijven in Cuines, 33.

Liefhebbers van gegrild vlees hoeven niet te wanhopen, want ook in Mas… Brasa zal gerijpt vlees van minstens vier runderrassen geregeld op de grill belanden. De populaire zwartpootkip en het signatuurdessert met langzaam gegrilde ananas ook.

Daarnaast worden ook nog enkele nieuwe gerechten verwacht, zoals koude en warme oesterbereidingen, tapas en… bikini’s. “Dat is de Catalaanse luxeversie van onze croque monsieur”, legt chef Boussy uit. “Bereid op de tepanyaki en afgewerkt onder de salamander voor wat extra pit en crunch.”

Mas… Brasa, Smedenstraat 57 – 8300 Knokke – Tel. 050 61 00 61 – www.brasagrill.be – Gesloten op woendag, donderdag en zondag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*