Pur Boeuf

Pur Boeuf
12 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

PUR BOEUF
Pur Boeuf
Donklaan 93A
9290 Berlare
Tel. 09 367 84 24
www.purboeuf.be

Een buitenbeentje, zo mag je Pur Boeuf wel noemen. Al is het maar omdat dit wellicht het enige restaurant aan de Donkmeer is waar je níét komt om paling te eten. Een jaar of vijf geleden nam chef en eigenaar Jeff Hanselaer restaurant De Snoeck over om het geleidelijk aan een nieuwe richting uit te sturen, tot wat het vandaag is: een walhalla voor de vleesliefhebber, mét zicht op het Donkmeer. Hanselaer stamt uit een lang geslacht van veeboeren en dat merk je. Eerder dit jaar werd het restaurant totaal gerenoveerd, tot en met een nieuwe naam. Om te beginnen is die nieuwe naam – Pur Boeuf – een rechtstreekse verwijzing naar de familiegeschiedenis. Dat wordt nog eens extra in de verf gezet door een grote zwart-witfamiliefoto in de zaal, een prachtige retrotoets in een voor het overige grotendeels modern interieur. Maar het is de grote vitrinerijpingskast, met daarin grote stukken (rund)vlees, die elke twijfel wegneemt: wat je hier krijgt, is puur ambachtelijk vlees. Het meeste daarvan komt rechtstreeks van de familiehoeve, maar in functie van aanvoer en aanbod staat er ook Holstein of Angus op de kaart. Maar vergis je niet: de chef brengt méér op het bord dat een steak met frietjes en een blaadje sla. De gerechten worden met verfijning en diepgang bereid en ook al profileert Pur Boeuf zich als een vleesrestaurant, toch tovert Hanselaer met evenveel zwier en nuance heerlijke visgerechten op tafel. Het à la carte-aanbod is eerder beperkt, maar op maandag, donderdag en vrijdag heb je hier al een verzorgde lunch, met voorgerecht, hoofdgerecht en koffie voor € 36. Veel licht, veel ruimte en – bij mooi weer – een prachtig tuinterras maken de culinaire beleving af.