Quinoa: met de foodherborist in de keuken

Elke maand duiken we met chef-herborist Sylvester Schatteman van sterrenrestaurant Hofke Van Bazel de moestuin in, op zoek naar een leuke bloem of plant die onze seizoenskeuken naar een hoger niveau kan tillen. Deze maand koos de vicewereldkampioen veganistisch koken voor quinoa.

Tekst Raf De Mot – Foto’s Frank Croes

“Quinoa is de laatste jaren enorm gehypet geweest, maar wist je dat het een van de oudste gewassen ter wereld is? Chenopodium quinoa vindt z’n oorsprong op de flanken van de Andes in Peru en Bolivia en wordt er al verbouwd sinds 5.000 v.C. Al heeft het weinig gescheeld of we hadden er nooit van gehoord. Nadat de Spanjaarden er voet aan wal hadden gezet, hebben ze er immers alles aan gedaan om het gewas uit te roeien. Ze waren er namelijk van overtuigd dat de indianen speciale krachten uit quinoa haalden – zouden ze het ook toen al superfood genoemd hebben? – en verboden hen om het nog langer te kweken.”
Enkel abonnees hebben toegang tot dit artikel.
Om onbeperkt toegang te krijgen tot PLUS-artikels op culinaireambiance.com, dien je in te loggen als abonnee of je te abonneren.

Al een account of abonnement?
.

Gegevens

De door de consument meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het verwerken van de bestelling, de uitvoering van de afgesloten overeenkomst. Meer informatie in ons privacybeleid.

Gratis dit artikel lezen?

Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.

Ga verder
Binnen 1 minuut geregeld!
Moestuin Quinoa Sylvester schatteman Foodherborist Hofke van bazel

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer