Rabarbersoep met aardbeien, meringue, citroenverbena en bloesems

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 500 g rabarber
  • 250 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 1/2 eetl zeste van citroen
  • 1 blaadje gelatine
  • Voor de afwerking
    • 1 bakje aardbeien
    • 12 ronde meringues
    • Handvol citroenverbena
    • Eetbare bloesems volgens aanbod

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Was de rabarber en snijd in stukken. Snijd de vanillestok open en schraap leeg. Breng de rabarber, suiker, vanille en zeste aan de kook. Laat gedurende een tiental minuten zacht koken. Week intussen het blaadje gelatine in koud water en voeg dan toe.
  2. Passeer de soep door een fijne zeef en vang op. Laat in de koelkast afkoelen.
  3. Was de aardbeien en snijd in stukjes.
  4. Verdeel de soep over vier diepe borden. Plaats er wat van de aardbeien in. Werk af met meringue, citroenverbena en bloesems.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!