Raclette: een harmonie van diverse smaken

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Raclette is populair: als feestmaal, tijdens de skivakantie of gewoon een mini raclette tussen vrienden thuis. We smelten helemaal weg bij het idee alleen. 

Wie houdt er nu niet van kaas? Of beter nog: gesmolten kaas. Het kan druilerige en koude herfst-of winteravonden een pak gezelliger maken. Maar enkel gesmolten kaas presenteren, dat maakt van de tafel nog geen feestdis. Varieer daarom met charcuterie, verschillende soorten kaas, (gepekelde) groetjes,… Zo wordt iedereen zijn eigen chef! Reken op ongeveer 200 gram kaas en 120 gram charcuterie per persoon.

Stel een schotel samen met verschillende soorten charcuterie. Deze kan bestaan uit coppa di parma, bacon, rosette, mortadella, gekookte of rauwe ham, bloedworst, pancetta,…

Blijf niet vasthangen aan de traditionele Franse of Zwitserse raclette. Experimenteer én verras met gerookte kaas, kruidenkaas, truffelkaas, kaas met mosterzaadjes of peperbollen. Maar ook Italiaanse kazen lenen zich uitstekend voor een heerlijke raclette. Mozzarella en gorgonzola, samen met een stukje coppa of pancetta is een waar plezier voor de smaakpapillen.

Ook qua groentenaanbod mag je alle registers opentrekken. Zoetzure uitjes of augurken, artisjokharten, gegrilde aubergine en courgette, zongedroogde tomaatjes zijn de iets traditionelere bijgerechten. Maar ook champignons, tomaten, pompoen, paprika of zelfs broccoli lenen zich perfect om te serveren bij het vloeibare goud. Uiteraard kan je ook wat rauwkost voorzien.

Vul het buffet aan met gekookte aardappelen (of krieltjes) en/of stukjes stokbrood.

De restjes van de kaas en charcuterie kan je met gemak verwerken tot een lekkere quiche of een croque-deluxe!

Let’s get cheesy.

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!