Ragout van champignons met polenta

Ragout van champignons met polenta

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 2

70 g polenta maïsmeel
300 ml bouillon
2 el ongezouten boter
10 Parijse champignons
6 gedroogde morieljes
15 g gedroogde porcini
2 teentjes look, fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
60 ml droge witte wijn
6 takjes verse tijm
2 el ricotta
3 el room
1 el geraspte parmezaan
olijfolie
peper
zout

Bereiden

  1. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en voeg er 120 ml water aan toe. Laat ze een half uurtje weken.
  2. Bereid de polenta: doe de bouillon in een pannetje en breng het aan de kook. Eens de bouillon kookt, roer er het maïsmeel door. Kruid met peper en zout. Draai het vuur zeer laag en doe een deksel op de pan.
  3. Laat de polenta voorzichtig 25 minuten pruttelen tot het smoutzacht it. Roer er op het einde de boter door. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Snij de Parijse champignons in hapklare stukken.
  5. Doe de olijfolie, verse tijm en fijngehakte look en ui in een bakpan en zet het op middelgroot vuur. Bak de ui 5 minuten. Voeg er Parijse champignons aan toe en bak ze zo’n 3 minuten mee.
  6. Doe er vervolgens de witte wijn, de geweekte champignons en het weekvocht bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de champignons een achttal minuten.
  7. Roer er de ricotta en room door. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Verwijder de takjes tijm.
  8. Lepel de zachte polenta op een diep bord. Schik er de champignonragout naast en strooi er de geraspte parmezaan over.