Rauwkost op de barbecue met cocktailsaus en Elixir d’Anvers

Rauwkost op de barbecue met cocktailsaus en Elixir d’Anvers
december 27, 2018 Ambiance
In Amuses & Fingerfood, Recepten

Yields4 Servings

Door Seppe Nobels


INGREDIËNTEN
 100 g kerstomaatjes
 1 selder
 100 g jonge wortelen
 1 bloemkool
 3 jonge venkels
 Peper en zout
Voor de cocktailsaus
 3 eidooiers
 30 g mosterd
 2 wittewijnazijn
 2 compote van verse tomaat
 2 sojaolie
 ½ citroen
 Elixir d’Anvers
Voor de olie
 2 zonnebloemolie
 1 rijpe tomaat
 1 chilipeper

INSTRUCTIES
1

Meng de eidooiers, mosterd, azijn en tomatencompote en klop met de sojaolie luchtig op tot mayonaise. Voeg het citroensap en de Elixir d’Anvers toe en breng op smaak met peper en zout.

2

Mix de tomaat, de olie en het chilipepertje (zonder de pitten) in de blender.

3

Was alle groenten. Verdeel de blomkool in roosjes, de venkel en selder in stengels en de wortels in vier. Gril kort op de barbecue.

4

Dresseer en gebruik hiervoor zoveel mogelijk kruiden uit de eigen tuin. Werk af met de cocktailsaus en de tomatenolie.

Ingredients

INGREDIËNTEN
 100 g kerstomaatjes
 1 selder
 100 g jonge wortelen
 1 bloemkool
 3 jonge venkels
 Peper en zout
Voor de cocktailsaus
 3 eidooiers
 30 g mosterd
 2 wittewijnazijn
 2 compote van verse tomaat
 2 sojaolie
 ½ citroen
 Elixir d’Anvers
Voor de olie
 2 zonnebloemolie
 1 rijpe tomaat
 1 chilipeper

Directions

INSTRUCTIES
1

Meng de eidooiers, mosterd, azijn en tomatencompote en klop met de sojaolie luchtig op tot mayonaise. Voeg het citroensap en de Elixir d’Anvers toe en breng op smaak met peper en zout.

2

Mix de tomaat, de olie en het chilipepertje (zonder de pitten) in de blender.

3

Was alle groenten. Verdeel de blomkool in roosjes, de venkel en selder in stengels en de wortels in vier. Gril kort op de barbecue.

4

Dresseer en gebruik hiervoor zoveel mogelijk kruiden uit de eigen tuin. Werk af met de cocktailsaus en de tomatenolie.

Rauwkost op de barbecue met cocktailsaus en Elixir d’Anvers
Facebook Comments