Rauwkost op de barbecue met cocktailsaus en Elixir d’Anvers

Rauwkost op de barbecue met cocktailsaus en Elixir d’Anvers
27 december 2018 Ambiance
Door Amuses & Fingerfood, Recepten

Voor 4 personen – Door Seppe Nobels

  • 100 g kerstomaatjes
  •  1 selder
  •  100 g jonge wortelen
  •  1 bloemkool
  •  3 jonge venkels
  •  Peper en zout

Voor de cocktailsaus

  • 3 eidooiers
  •  30 g mosterd
  •  2 wittewijnazijn
  •  2 compote van verse tomaat
  •  2 sojaolie
  •  ½ citroen
  •  Elixir d’Anvers

Voor de olie

  • 2 zonnebloemolie
  •  1 rijpe tomaat
  •  1 chilipeper
Meng de eidooiers, mosterd, azijn en tomatencompote en klop met de sojaolie luchtig op tot mayonaise. Voeg het citroensap en de Elixir d’Anvers toe en breng op smaak met peper en zout.
Mix de tomaat, de olie en het chilipepertje (zonder de pitten) in de blender.
Was alle groenten. Verdeel de blomkool in roosjes, de venkel en selder in stengels en de wortels in vier. Gril kort op de barbecue.
Dresseer en gebruik hiervoor zoveel mogelijk kruiden uit de eigen tuin. Werk af met de cocktailsaus en de tomatenolie.