Recept: Brandy Milk Punch

Nu het weer 180° is omgedraaid en we het nu met de aprilse grillen moeten doen, snak je misschien meer dan ooit naar een comforting cocktail. Gelukkig is deze cocktail even lekker in elk seizoen en kan je er het hele jaar lang van genieten. 

Het is een heerlijk romige cocktail die zowel blikt naar het verleden als naar de toekomst. Onze voorouders dronken deze delicatesse al sinds de koloniale tijden en barmannen maken het ook nu steeds vaker. Ironisch genoeg was de Brandy Milk Punch cocktail vooral populair tijdens de Amerikaanse Drooglegging, een periode waarin er een grondwettelijk verbod was op de productie, invoer, transport en zelfs op de verkoop van alcoholische dranken. Gelukkig kunnen wij tegenwoordig makkelijker aan zo’n cocktail raken. Met dit recept kan je hem zelfs thuis maken!

Ingrediënten

45 ml Cognac
55 ml volle melk
10 ml vanillesiroop
ijsblokken
nootmuskaat

Bereiding

Schenk alle ingrediënten in de shaker en shake stevig voor zo’n 10 seconden. Vul een cocktailglas met wat extra ijsblokken, plaats een strainer over de shaker en strain de cocktail in het glas. Rasp of strooi wat nootmuskaat over de cocktail als garnering. Schol!

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!