Recept: matcha tiramisu

Matcha is op korte tijd razend populair geworden. Je vindt het groene goedje terug in allerlei variaties van koffie en thee, maar wist je dat je er ook heerlijke desserten van kan maken? Zoals deze matcha tiramisu: een bijzondere variant op een klassieker die nooit teleurstelt. 

Ben jij ook zo'n grote fan van matcha? Dan is deze tiramisu iets voor jou! Het Japanse groene theepoeder bevat bovendien heel wat gezonde stoffen. Als dat geen extra reden is om vandaag aan het bakken te slaan!

Ingrediënten

Voor de cake

4 eierdooiers
50 ml melk
15 g matcha poeder
105 g bloem
50 g boter
4 eiwitten
120 g suiker

Voor de vulling

500 g mascarpone
400 g slagroom
100 g poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Doe de suiker en het eiwit bij elkaar in een grote kom en klop het geheel licht op met een garde. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en meng die in een andere kom met de melk, bloem, matcha poeder en eidooiers. Voeg de inhoud van beide kommen samen in één grote kom en mix deze tot een egaal beslag. Leg het bakpapier vervolgens in de bakvorm en giet het beslag in de vorm. Bak de cake 10 minuten lang op 180 graden. Klop voor de vulling ondertussen de slagroom lichtjes op in een kom. Voeg daarna de poedersuiker en mascarpone toe en schep dit er doorheen. Haal de cake dan uit de oven en laat deze even afkoelen. Haal de bakvorm vervolgens los, snijd de cake doormidden en leg de bovenste helft op een apart bord. Verdeel 2/3 van de vulling zorgvuldig over de cake met behulp van een spatel tot er een gladde laag ontstaat. Strooi een beetje matcha poeder over de vulling. Leg dan de bovenste helft van de cake op de vulling en verdeel de overgebleven vulling gelijkmatig over de bovenkant. Bedek de tiramisu ten slotte met de matcha poeder tot er een mooi groen laagje op ligt.

Smakelijk!

LEES OOK

Recept: Tony’s Chocolonely karamel zeezout taart

Matcha Tiramisu Bakken Recept Dessert Matcha tiramisu

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer