RECEPT. Penne met gin voor zwoele zomeravonden

Penne vodka staat al jarenlang op de menukaart in ieder Italiaans restaurant. Afgelopen jaar werd het plots zeer populair door model Gigi Hadid. Het is een standaard recept voor veel gezinnen en studenten. Ondertussen worden alcoholische dranken steeds vaker verwerkt in verschillende pastasauzen. Wordt de penne met gin de nieuwste penne vodka? 

Alcohol en pasta, the best of both worlds! Er zijn ondertussen al honderden verschillende manieren om jouw lievelingsdrankje te verwerken in je avondmaal, maar gin bleef vaak op de achtergrond. Toch zouden we de fles gin er sneller moeten bij halen. Gin geeft een krachtige, kruidige en botanische smaak aan de saus. Smaken die je door een scheutje vodka nooit zou krijgen. Leer alvast hoe je hem perfectioneert, want dit recept wil jij deze zomer iedere week klaarmaken.

Ingrediënten

230 ml gin
500 g pasta
halve ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geplet)
halve tl chilivlokken
400 g tomatenblokjes in blik
230 ml kookroom
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
30 g verse basilicum (fijngehakt)
olijfolie
peper en zout
snufje suiker

Bereiding

Kook de pasta beetgaar zoals beschreven staat op de verpakking. Zet tegelijkertijd een andere pan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Voeg hier de gesnipperde ui, knoflook, zout en chilivlokken aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur staan. De uitjes moeten zacht worden, niet bruin. Doe nu de tomatenblokjes in de pan. Kook weer voor 5 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de saus toe in een blender en blend totdat het vloeibaar wordt. Doe het terug in een pan en voeg een gin naar keuze en een snufje suiker toe. Laat de saus warm worden. Wanneer je de alcohol niet meer ruikt, is de saus klaar. Nu is het tijd om de kookroom, de Parmezaanse kaas en de verse basilicum toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta goed af en gooi het in de sauspan. Meng alles goed door elkaar. Dresseer met nog wat Parmezaanse kaas en basilicum. Smakelijk!

LEES OOK

Recept: Penne met kip, butternut en spinazie

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!