Aardappelen met harissa en lookyoghurt

Dit heerlijk bijgerechtje van chef Yotam Ottolenghi smaakt nóg lekkerder wanneer je het serveert op een bijbehorend bordje van zijn FEAST-collectie bij Serax in samenwerking met Ivo Bisignano.

Ingrediënten voor

4 personen
750 g krieltjes
75 ml Olijfolie
2 teentjes Look
350 g Griekse yoghurt
40 g rozenharissa
2,5 Citroen
1 koffielepel Honing
5 g Peterselie
25 g pijnboompitten
bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Doe de aardappelen en twee koffielepels zout in een middelgrote steelpan en voeg koud water toe tot ze ongeveer 4 cm onder water staan. Plaats op een halfzacht vuur, breng aan de kook en laat zes minuten pruttelen, of tot ze beetgaar zijn. Giet de aardappelen af in een vergiet en dep ze droog. Leg ze vervolgens op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier en besprenkel met de olie, 1/3 koffielepel zout en een gulle portie peper. Zet in de oven, waarbij je de aardappelen een- of tweemaal omroert, gedurende 35 minuten of totdat ze een diepe gouden kleur krijgen.

Maak ondertussen de harissadressing door de harissa, het citroensap en de olie samen op te kloppen in een grote kom.

Wanneer de aardappelen klaar zijn, meng je hen warm door de kom tot ze volledig bedekt zijn met de dressing. Meng de look, de yoghurt en een snuifje zout in een kleine kom.

Bedek een bord met de yoghurt en werk af met de in harissa gemarineerde aardappelen. Besprenkel met de peterselie en de pijnboompitten en serveer warm.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!