Aardbeienlasagne

Vergeet de tiramisu: deze aardbeienlasagne van As Cooked By Ginger is jouw nieuwe favoriet! Een romig dessertje met aardbeien, zandkoekjes en noten, wie houdt daar nu niet van?  ©Tasja Van Rymenant

Ingrediënten voor

12 personen
80 g Boter
150 g petit-beurres
400 ml Volle room
70 g Bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker
650 g aardbeien
40 g witte hazelnoten
80 g amandelen
30 g amandelschilfers
60 g Suiker
bereiding

Bekleed een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier. 

Smelt de boter. Mix de koekjes in de blender tot fijne kruimels. Voeg hier de gesmolten boter aan toe, meng goed en doe in de bakvorm. Druk goed aan met je handen en zet in de koelkast. 

Klop de volle room op met de bloem- en vanillesuiker. Snijd de aardbeien in schijfjes. 

Rooster de hazelnoten, amandelen en amandelschilfers in een droge pan. Laat afkoelen en hak grof. 

Verhit de suiker in een pan en smelt tot karamel. Haal van het vuur en voeg de noten toe. Meng meteen heel goed, stort het geheel op een vel bakpapier en laat afkoelen. Breek nadien in kleine stukjes. 

Neem de bakvorm en leg een laagje aardbeien op de koekjesbodem. Spatel daarover een laagje room, gevolgd door de nootjes en een laagje petit-beurres. Druk alles lichtjes aan en begin opnieuw met een laagje aardbeien. Ga op die manier verder tot alles op is en eindig met een laagje nootjes. 

Breek als laatste nog enkele petit-beurres in stukken en steek ze willekeurig tussen de nootjes in de room. 

Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast, verwijder de bakvorm en dien op. 

TIP VAN DE REDACTIE

Comfortfood zonder schuldgevoel - As cooked by Ginger
€24,99

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!