Abrikozentaart met pistachenoten

Deze verrukkelijke abrikozentaart van Chloè Lauwers of beter gekend als Chloè kookt is de moeite waard om thuis te proberen!

Ingrediënten voor

6 personen
200 g zelfrijzende bloem
100 g Suiker
2 Eieren
3 abrikozen
1 tl Vanille-extract
80 g gesmolten boter
5 cl Melk
2 el abrikozenconfituur
handvol Pistachenoten
bereiding
  1. Kluts de eieren samen met de suiker, vanille-extract, melk en gesmolten boten tot een homogene massa. Meng geleidelijk aan de zelfrijzende bloem onder het mengsel.
  2. Snijd de abrikozen in partjes. Leg een bakpapier in je bakvorm. Verdeel het cakemengsel erin. Schik de abrikozenpartjes in de vorm.
  3. Bedek met een laagje abrikozenconfituur (zal lekker karamelliseren ook). Bak de taart voor ongeveer 35-40 min op 200 graden.
  4. Prik in de taart om te checken of deze gaar is alvorens uit de oven te halen. Werk af met fijngehakte pistachenootjes.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!