Airfryer Coconut Shrimp

  De airfryer, we kunnen er niet meer zonder. We gaan aan de slag met onze Philips Airfryer XXL zodat we lekker grote porties kunnen maken. Met slechts één druk op de knop heb jij in no time een heerlijk gerecht op je bord liggen. Vandaag bereiden we scampi's met een tropische en krokante twist. Lekker als voor- of bijgerecht bij frisse, zomerse gerechten.  

Ingrediënten

4personen

Airfryer Coconut Shrimp

Bereiding

Airfryer Coconut Shrimp

Doe de knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, cayennepeper en zwarte peper samen in een klein kommetje en roer alles samen. Leg de garnalen op een snijplank en dep aan beide kanten droog met wat keukenpapier. Kruid beide kanten met de kruidenmix. 

Doe de bloem in een kommetje, de geklopte eieren in een ander kommetje en de kokosschilfers in nog een ander kommetje. In het kommetje met de kokosschilfers voeg je ook de Panko toe. 

Haal de garnaal eerst doorheen het kommetje met de bloem en schud het overige bloem van de garnaal af. Dip de garnaal vervolgens in het eimengsel en tot slot in het Panko-kokosnootmengsel. Leg de garnaal op een bord en herhaal deze stappen met alle garnalen. 

Verwarm de Philips Airfryer XXL op 180°C. Leg een aantal garnalen in het bakje van de Philips Airfryer XXL. Let op dat je er niet te veel in doet, anders worden ze niet krokant. Bak de garnalen voor 10 minuten, maar draai ze na 5 minuten al een keertje om. Herhaal met de overige garnalen. 

Doe wat limoensap over de garnalen heen en serveer met een kommetje sweet chili saus om te dippen. 

kokosnoot Philips Philips Airfryer XXL Airfryer scampi kokos garnalen

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties