Amandel-haverkoekjes

In Sobremesa gaat sterrenchef Sergio Herman op culinaire wandeling doorheen zijn Ibiza. De recepten in het boek zijn allemaal in één dag bedacht. "Zodra ik op Ibiza land, gebeurt er namelijk iets in mijn kop: de deur naar de ideeën in mijn hoofd gaat wagenwijd open en het ene na het andere gerecht komt in mij op" zegt hij in zijn voorwoord. Die gerechten deelt Sergio in zijn nieuwste kookboek Sobremesa. Vandaag gaan wij aan de slag met amandel-haverkoekjes.

Ingrediënten voor

5 personen
110 g pure chocolade
1 stokje Vanillestok
100 g Boter
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g amandelschaafsel
100 g havermeel
100 ml Esdoornsiroop
1 Limoen
200 ml Room
30 g Suiker
125 g frambozen
8-10 amandelen
amandelbloesem
bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 175 ⁰C. Hak 100 g chocolade in kleine stukjes. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Klop de boter zacht en luchtig. Klop er het zelfrijzend bakmeel, het vanillemerg, het amandelschaafsel en het havermeel doorheen. Voeg de esdoornsiroop en de chocolade toe en meng door.

2. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik. Bak circa 20 min in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven, stort uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster. Snijd daarna in mooie gelijke stukjes.

3. Klop de room op met de suiker of de stevia. Lepel op elk amandelkoekje een beetje opgeklopte room. Zet er een framboos op en werk af met amandelen, de overige chocolade, de limoenrasp en de amandelbloesem.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!