Appelslaatje met witloof en walnoten

Een heerlijke salade voor een koude herfstdag. 

Ingrediënten voor

2 personen
80 g walnoten
2 el Suiker
2 stronken Witloof
2 appelen
2 peren
150 g gorgonzola
5 el Appelazijn
4 el Druivenpitolie
peper en zout
bereiding
  1. Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem en doe er de helft van de noten bij. Laat ze karamelliseren tot ze goudbruin zijn.
  2. Verdeel de gekaramelliseerde noten over een vel bakpapier en laat volledig afkoelen. Spoel het witloof en haal de blaadjes los. Snij de appelen en peren in dunne partjes. Verdeel alles over vier borden.
  3. Verkruimel de kaas en verbrokkel de gekaramelliseerde noten. Verdeel ze, met de rest van de noten, over de borden.
  4. Roer de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Werk er de bordjes mee af en serveer meteen.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!