Appeltaart met vanille-ijs op grootmoeders wijze
Het is niet voor niets een van onze favoriete desserts: appeltaart met vanille-ijs op grootmoeders wijze. En voor de échte lekkerbekken: met wat slagroom.
Ingrediënten voor
6 personen
8 | appelen |
100 g | Boter |
200 g | lichtbruine tafelsuiker |
1 el | vanillesuiker |
1 el | Speculaaskruiden |
1 | Citroen |
1 | Ei |
3 el | zelfrijzende bloem |
2 vellen | bladerdeeg |
500 ml | slagroom |
Vanille-ijs |
bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in dunne schijfjes. Doe ze in een grote kom, bestrooi met de bloem en meng voorzichtig met je handen.
- Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter, de suiker, het vanille-extract en de speculaaskruiden toe aan je stukjes appel en meng het geheel voorzichtig met je handen.
- Neem een springvorm met een diameter van +/- 20 cm en bekleed met een vel bladerdeeg. Schik de appeltjes op elkaar. Snij het tweede vel bladerdeeg in stroken van +/- 3 cm en schik ze in rastervorm bovenop de appellaag. Bestrijk met losgeklopt eigeel.
- Bak +/- 30 min in de oven tot de taart goudbruin en krokant is. Serveer met een bolletje vanille-ijs en slagroom. Smakelijk!