Avocado carbonara

We geven al eens graag een twist aan Italiaanse klassiekers. Voor de smeuïgste carbonara van je leven verwerk je er een avocado in. Het klinkt gek en onwennig, maar geloof ons, het resultaat zal je omver blazen.   

Ingrediënten voor

2 personen
1 Avocado
1 eigeel
120 ml Room
2 teentjes knoflook
sap van een halve citroen
60 g Geraspte parmezaanse kaas
3 reepjes Spek
230 g Spaghetti
Olijfolie
peper en zout
bereiding

Lepel de avocado uit in een blender. Voeg hier het eigeel, het citroensap en de teentjes knoflook aan toe. Blend tot romig. Voeg de room beetje bij beetje toe en bled tot een gladde saus. Zet aan de kant. 

Zet een pannetje met water en zout op het vuur en breng aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar zoals beschreven op de verpakking. Ondertussen snijd je de reepjes spek in kleine blokjes. Zet een grote pan op het vuur en leg het spek in de pan. Bak totdat ze goudbruin zijn en laat daarna afdruipen op wat keukenpapier. 

Giet het water van de pasta af en gooi de pasta in de pan waar je het spek in hebt gebakken. Voeg de saus en spek toe en roer goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Dresseer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!