Aziatische garnalentoast

Hatosi is een logische samentrekking van 'ha' (garnaal) en 'tosi' (wat toast betekent). Deze garnalentoast komt oorspronkelijk uit Kanton, maar is tegenwoordig geliefd in heel Zuidoost Azië. Het is een heerlijk verfrissende snack die zo klaar is!

Ingrediënten voor

3 personen
3 bosuien
3 cm Gember
250 g rauwe tijgergarnalen
1 eiwit
1 tl maïzena
snufje Zout
6 sneden casinobrood
75 g geroosterd sesamzaad
Koolzaadolie
maldon zeezout
bereiding
  1. Snijd 3 bosuien in grove stukken en rasp de gember. Doe samen met de tijgergarnalen, het eiwit, de maizena en het zout in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Doe dit kort.
  2. Leg het sesamzaad op een bord. Besmeer de casinoboterhammen met de garnalenpasta en doop in het sesamzaad totdat de hele boterham bedekt is.
  3. Verhit een flinke laag koolzaadolie in een zwarte antikleefpan en leg de boterhammen met de garnalenkant naar beneden in de pan. Bak 2 min, tot het sesamzaad goudbruin kleurt, draai om en bak nog 1 min.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier of een rooster. Snijd ondertussen de overige 3 bosuien in dunne ringen en kruid af met zwarte peper en maldon zeezout. Serveer direct met een leuke dip!
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!