Beenhouwersvink

Vandaag gaan we aan de slag met beenhouwersvink, een recept door chef Michaël Rewers van Bistro du Nord. De sterrenchef staat ervoor bekend dat hij de dieren waarvan hij gerechten maakt, helemaal opgebruikt. Ook de ingewanden dus.

Ingrediënten voor

4 personen
600 g Endvogel
1 Kalfsnier
200 g Kalfslever
200 g Kalfszwezerik
1 Ui
1 flesje Bier
1 dl Rodewijnazijn
2 el Mosterd
3 sneden Wit brood
5 dl Kalfsfond
bereiding
  1. Versnij de endvogel in dobbelstenen van 2 cm op 2 cm en kruid met peper en zout en bak mooi bruin
  2. Versnij de ui (niet te fijn) en laat mee kleuren
  3. Blus het geheel met rodewijnazijn en laat uitdampen, blus vervolgens met bier
  4. Voeg de kalfsfond toe, besmeer het brood met mosterd en leg het op de stoverij en laat 2 uur zachtjes pruttelen
  5. Kook de kalfszwezerik 1 minuut in gezouten water en verfris meteen onder koud stromend water
  6. Ontvlies de zwezerik, snij in plakken van 2 cm en bak krokant
  7. Ontvlies de kalfslever en bak mooi rosé
  8. Maak de kalfsnier schoon (maar snij niet alle vet weg) en snij in plakken van 2 cm
  9. Gril de nieren mooi rosé
  10. Breng alle ingrediënten samen en dresseer
  11. Serveer dit gerecht met in ossenwit gebakken frieten en een salade van grondwitlof
TIP VAN DE REDACTIE

Maak de stoverij, de basis van dit oud Antwerps recept, minstens één dag van tevoren.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!