Een recept van Peppe Giacomazza Bigoli met gamba’s

Italianen kunnen als geen ander met weinig ingrediënten een gerecht vol smaak op tafel zetten. Zo kookt chef-kok Peppe Giacomazza deze eenvoudige maar originele pasta met gamba's. Delizioso! 

Ingrediënten

4personen

Bigoli met gamba’s

Bereiding

Bigoli met gamba’s

  1. Kook de linzen gedurende 40 minuten
  2. Doe de schalen en de koppen van de gamba’s in een pan en pers het sap uit de koppen. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur en blus met witte wijn en water. Kook in tot de gewenste dikte.
  3. Snij de gamba’s in een fijne tartaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik 10 gr zout per liter water.
  5. Passeer de saus door een zeef en voeg er de pasta aan toe.
  6. Dresseer. Begin met de linzen en leg daarop de pasta. Leg bovenop de pasta de tartaar van de gamba’s.
schaal- en schelpdieren recept culinair gastronomisch chefrecept chef-kok zeevruchten pasta Italiaans Peppe Giacomazza Bigoli gamba's toprecept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties