- Zet de mosseltjes op in olijfolie tot ze opengaan.
- Stoof de koppen aan in olijfolie met een beetje mirepoix (wortel - ui - selder) en blus met Ricard. Voeg het mosselvocht en voldoende water toe om alles onder te zetten. Emondeer de verse tomaten en voeg ze toe, samen met de ketchup en de verse dragon. Laat 3 uur inkoken.
- Konfijt ondertussen de look. Warm voldoende olijfolie om de lookteentjes volledig onder te dompelen op tot 50°C en laat de teentjes er 45 minuten licht in garen. Laat afkoelen en plet tot pasta.
- Gebruik 1 koffielepel van de gekonfijte look om rouille te maken.
Een recept van Wout Bru Bisque geparfumeerd met basilicum
Ga aan de slag met het recept van Wout Bru voor een heerlijke bisque.
Ingrediënten
Bisque geparfumeerd met basilicum
- Ketchup 1 el
- Croutons 1 handvol
- Saffraan 1 snuifje
- Olijfolie
- Look enkele teentjes
- Mayonaise 100 g
- Langoustines 4
- Ricard 5 cl
- Tomaten 3
- Koppen van Garnalen en langoustines 500 g
- Kokkels 12
- Bouchot mosselen 20
- Piment d'Espelette
- Basilicum 4 takjes
- Dragon 3 stengels
- Selder
- Ui
- Wortel
Bereiding
Bisque geparfumeerd met basilicum 1 m
Tips & tricks
Met deze bereiding houd je wellicht méér gekonfijte look over dan je nodig hebt voor dit gerecht. Géén paniek: gekonfijte look blijft lang goed en komt later wellicht nog van pas.
Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.
Vraag het aan Lio