Burrata-yoghurtdip met pesto

Vandaag bereiden we een heerlijk Italiaans apérodip van Chloé Lauwers of beter gekend als Chloé Kookt. Burrata is een kaas die lijkt op mozzarella, maar nog net iets zachter is van structuur. Viva Italia!

Ingrediënten voor

4 personen
200 g Burrata
200 g Griekse yoghurt
1 Limoen
30 g pijnboompitten
30 g Parmezaan
30 g Basilicum
teentje Look
bereiding
  1. Meng de burrata met de yoghurt en het sap van een halve limoen (de andere helft heb je later nodig). Kruid met peper en zout.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. De pijnboompitten hebben veel meer smaak als ze geroosterd zijn. Sla die stap dus zeker niet over!
  3. Mix voor de pesto de geroosterde pijnboompitten met de Parmezaanse kaas, de basilicum, het sap van een halve limoen, een teentje look, een scheutje olijfolie en een scheutje water in een hakmolentje. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de burrata-yoghurtdip in een kommetje en maak daarin een swirl van de pesto.
  5. Serveer de dip met geroosterd brood of een ciabatta.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!