Cannelloni met courgette, ricotta en spinazie

Deze cannelloni is gemaakt van courgette en gevuld met spinazie en ricotta. Heerlijk en gezond genieten!

Ingrediënten voor

4 personen
180 g erwten
2 Eieren
100 g jonge spinazie
500 g Ricotta
3 el Munt, fijngesneden
2 tl citroenschil
4 Courgette
peper en zout
50 g geraspte mozarella
500 ml Tomatenpuree
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg de erwten in een vergiet en spoel ze af onder warm stromend water om te ontdooien.
  2. Laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom. Gebruik een vork of een aardappelstamper om de erwten grof te pureren. Breek de eieren er bovenop en voeg de ricotta, spinazie, munt, citroenschil, zout en peper toe. Goed mengen met een spatel.
  3. Plaats 1 volle eetlepel van het erwtenmengsel aan een uiteinde van elk plakje courgette. Rol de plakjes op om de vulling te omsluiten.
  4. Giet de puree in een ovenschaal van 22 cm x 30 cm (2 liter capaciteit). Snij de courgettes in de lengte in dunne plakjes met een mandoline en leg de courgettebroodjes in de schaal zodat ze goed passen. Bestrooi met de mozzarella en bak 30 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.

 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!