Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta; het ultieme comforteten, ideaal voor een koude winterse avond. Je kunt het pastadeeg voor de cannelloni zelf bereiden, maar dat is best wat werk. Daarom kiezen we hier voor kant-en-klare cannelloni, heerlijk!

Ingrediënten

4personen

Cannelloni met spinazie en ricotta

Bereiding

Cannelloni met spinazie en ricotta

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin één ui 5 min op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en de knoflook toe en bak alles nog eens 3 min. Voeg dan de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken, doe je de ricotta, mozzarella, nootmuskaat en gemengde kruiden in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de andere ui 5 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min mee. Voeg dan de tomatenblokjes met sap toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 min pruttelen, tot hij indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Dompel de cannelloni - in kleine porties - 3 min onder in ruim kokend water met wat zout. Houd ze niet langer dan 3 min in het water, zodat ze stevig blijven en bij het vullen niet scheuren. Leg ze te drogen op een schone theedoek en laat ze afkoelen.
  5. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de cannelloni met behulp van een lepel met het groente-kaasmengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus erover.
  6. Klop de crème fraîche en de Parmezaanse kaas luchtig door elkaar en schep dit mengsel over de cannelloni. Zet de ovenschaal 20 min in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt. Laat het gerecht dan nog 10 min staan: je kunt de cannelloni dan makkelijker serveren.
cannelloni ricotta Italiaans pasta spinazie recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties