Carpaccio van groene tomaat met asperges, noten en geitenkaas

Ingrediënten voor

4 personen
1 bussel Groene asperges
4 groene tomaten
1 el pijnboompitten
1 el walnoten
1 el Kappertjes
2 st geitenkaas
1 bussel mosterdblad
2 Sjalotten
2 el Rodewijnazijn
2 el perensiroop
4 el Appelsap
10 cl Zonnebloemolie
peper
snufje Zout
bereiding

1. Plaats de noten in een ovenschaal 7 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven. Was de tomaten en snijd ze in een fijne carpaccio. Meng de perensiroop met azijn, zonnebloemolie en appelsap. Doe er de sjalotjes en de kappertjes bij en breng op smaak met peper en zout.

2. Halveer de geitenkaasjes en leg ze op een stuk aluminiumfolie op de barbecue. Snijd de voetjes van de asperges en kook ze 2 minuten in gezouten water. Grill verder op de barbecue. Breng de geitenkaas op smaak met peper en zout.

3. Dresseer. Begin met de tomaat en leg daarop de asperges. Bedek met de gepofte noten en pijnboompitten en mosterdblad. Besprenkel met de vinaigrette en serveer met de warme geitenkaas

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!