Carré confituur met frangipane en pistache

Vandaag bereiden we een heerlijke carré confituur van Chloé Kookt. De zelfgemaakte frangipane en de combinatie met pistache maakt dit dessert verslavend lekker.

Ingrediënten voor

8 personen
2 bladerdeegvellen
abrikozenconfituur
100 g Boter
150 g amandelpoeder
40 g Suiker
2 Eieren
2 tl amandelessence
25 g amandelschilfers
25 g Pistachenoten
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter. Voor de frangipane mengen we de gesmolten boter, het amandelpoeder, de suiker, 1 ei en de amandelessence tot een stevige puree.
  3. Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat. Snijd het bladerdeeg in vierkanten. (Je kan ook het bladerdeeg in zijn geheel houden en het achteraf snijden.)
  4. Verdeel de frangipane over het bladerdeeg. Lepel er abrikozenconfituur over.
  5. Gebruik het andere vel bladerdeeg om een rand en een patroon te vormen.
  6. Kluts een ei en bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel, voor je de carré confituur in de oven schuift.
  7. Bak 15 tot 20 min tot het bladerdeeg goudbruin is.
  8. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes aankleuren. Hak de pistachenoten fijn.
  9. Haal de carré confituur uit de oven en werk af met de geroosterde amandelschilfers en fijngehakte pistachenoten.
TIP VAN DE REDACTIE

De frangipane smaakt het best als ze nog warm is. En met een bolletje ijs!

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!