Carrot cake pancakes

Op 1 februari vieren we Maria-Lichtmis, dat betekent dus: pannenkoeken! Wil je de klassieker graag naar een hoger niveau tillen? Probeer dan eens deze wortelpannenkoekjes. Heel erg licht en gezond!

Ingrediënten voor

6 personen
260 g zelfrijzend bakmeel
250 g geraspte wortelen
60 g walnoten
400 ml Melk
2 Eieren
zakje vanillesuiker
4 el kwark
el poedersuiker
snufje Kaneel
klontje Boter
bereiding
  1. Breng het bakmeel, de vanillesuiker en de kaneel samen in een kom of keukenrobot. Voeg de eieren en 200 ml melk toe aan het droog mengsel. Meng of mix door elkaar en voeg er de rest van de melk geleidelijk aan toe. Spatel de wortelrasp onder het beslag.
  2. Verhit boter in een pan en maak kleine rondjes van het beslag. Bak in 2 min bruin, draai om en bak de andere zijde ook tot ze goudbruin is. Herhaal deze stap enkele keren voor 18 kleine pannenkoekjes.
  3. Voor de topping meng je de kwark met poedersuiker. Serveer enkele stuks op een bord met een lepel kwark en garneer met walnoten en wortelrasp.
TIP VAN DE REDACTIE

Je kan de vanille- en poedersuiker ook achterwege laten voor een gezondere variant. De wortelrasp zorgt ongetwijfeld voor een zoete smaak.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!