Cheesecake ijslolly's

Dacht je dat er niets lekkerder was dan een heerlijk stukje cheesecake? Dan heb je het mis. Deze cheesecake ijslolly's zijn nóg lekkerder en ook nog eens super verfrissend. Het leuke aan dit recept: je kan de cheesecake ijslolly's aanpassen hoe je maar wil. Wij zijn fan!

Ingrediënten voor

12 personen
4 Eieren
nootjes
chocoladeschilfers
150 ml Kokosolie
1500 g Chocolade
2 tl Citroensap
50 g Zetmeel
200 g roomyoghurt 10% vet
200 g slagroom
300 g Bloem
125 g zachte boter
500 g magere kwark
1 snuifje Zout
1 tl Vanille-extract
1 Ei
180 g Suiker
200 g koude boter
bereiding

Om te beginnen snijd je de koude boter in grote blokken. Leg ze in een grote mengkom en voeg hier de suiker, bloem, vanille-extract, ei en zout aan toe. Kneed alles samen met de hand totdat je een glad zanddeeg hebt. Dek het af met vershoudfolie en zet het voor zo'n 30 tot 60 minuten in de koelkast. Verwarm de oven ook alvast voor op 170 °C. Bekleed ook alvast een springvorm met wat bakpapier. 

Ondertussen meng je in een andere grote mengkom de zachte boter samen met de suiker en vanille-extract voor zo'n 3 minuten met een elektrische handmixer. Voeg de eieren geleidelijk aan toe en roer ieder ei voor zo'n halve minuut voordat je de volgende toevoegt. Tot slot voeg je hier de kwark, citroensap, yoghurt, room en zetmeel aan toe. Roer alles totdat er geen enkele klonters meer zijn. 

Kneed even door het zanddeeg en verdeel het in drie gelijke delen. Van één deel maak je een rol van ongeveer 2 cm dik. Zet aan de kant. De rest van het deeg duw je aan tegen de bodem van de springvorm. Bedek de hele bodem. Pak nu de rol die je net aan de kant hebt gelegd en duw deze tegen de rand van de springvorm plat zodat je een opstaand laagje krijgt. De rand moet ongeveer 5 cm hoog worden. Zet even in de koelkast. 

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het cheesecakemengsel erin. Klop de springvorm voorzichtig op het aanrecht om eventuele luchtbubbels te verwijderen. Zet de springvorm onderin de oven. Bak voor zo'n 30 minuten. 

Haal de springvorm uit de oven en maak de randjes voorzichtig los met een mes. Plaats de springvorm daarna nog eens in de oven en bak voor zo'n 45 minuten. Doe de oven uit en laat de cheesecake 10 minuten afkoelen. Zet de ovendeur wel op een kiertje. Haal de cheesecake uit de oven, bedek hem en laat volledig afkoelen. Vervolgens zet je hem voor minstens 3 uur in de koelkast. 

Haal de cheesecake uit de springvorm en snijd in 12 gelijke stukken. In elk stuk steek je een houten ijsstokje. Leg de cheesecake ijsjes nu op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats voor minstens 3 uur in de diepvries. 

Om de cheesecake ijsjes te decoreren smelt je 2/3 van de chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je de rest van de chocolade toe samen met de kokosolie. Roer door elkaar. Giet de chocolade in een maatbeker. Dip de cheesecake ijsjes in de gesmolten chocolade en leg ze terug op de bakplaat of op een rooster. Tot slot versier je de cheesecake ijslolly's met de chocoladeschilfers of nootjes. 

TIP VAN DE REDACTIE

Gebruik verschillende soorten chocolade en andere toppings voor leuke, gevarieerde smaken. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!