Chocolade gingerbread cake
Op zoek naar een origineek en kidsproof bakrecept? Probeer deze vegan chocolade gingerbread cake eens van @everyday_marta.
Ingrediënten voor
4 personen
120 g | speltbloem |
40 g | cacaopoeder |
1 tl | baking soda |
1 tl | Bakpoeder |
100 g | kokosbloesemsuiker |
70 g | Appelmoes |
60 g | amandelpasta |
70 g | chocoladedruppels |
1 tl | Vanille-extract |
175 ml | Water |
5 sneetjes | Peperkoek |
200 ml | Amandelmelk |
bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Mix de droge ingrediënten (speltbloem, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder, chocoladedruppels en kokosbloesemsuiker) door elkaar in een kom.
- Neem een andere kom en mix daarin vervolgens de natte ingrediënten (amandelpasta, appelmoes, water, vanille-extract).
- Schep de natte ingrediënten stapsgewijs door de droge ingrediënten tot alles samen één mooi geheel vormt.
- Leg nat bakpapier in een vierkante bakvorm en giet daar het volledige mengsel in.
- Neem de peperkoek en snijd hier gingerbread mannetjes uit (tip: cookie cutters helpen!). Dompel ze vervolgens onder in de amandelmelk en leg ze bovenop het mengsel in de bakvorm.
- Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven gedurende 25 min en prik daarna in het mengsel. Komt de tandenstoker er proper uit? Dan is je cake ready to be served.