Chocolademelk met een twist

Je komt thuis van een lange wandeling in de kou en hebt nood aan iets warm. Een dekentje, een haardvuur en – uiteraard – een lekker warm drankje. De winter is het seizoen bij uitstek om jezelf een plezier te doen met een kop cappuccino, een warme chocomelk of glühwein. Maar wat als je die laatste twee kon combineren?

Ingrediënten voor

2 personen
100 g Chocolade
150 ml droge rode wijn
250 ml Melk
snufje Zout
1/2 tl Vanille-extract
bereiding
  1. Doe de chocolade, de rode wijn en de melk in een pannetje en laat dit geleidelijk aan opwarmen. Zorg er voor dat het mengsel niet (te lang) kookt en dat de chocolade volledig is opgelost.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg nu nog het zout en vanille-extract toe. Schenk in kopjes en werk eventueel af met wat slagroom en kaneel.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!