Chocolademousse met bessen

Een heerlijk luchtige chocolademousse met bessen. Met dit receptje maak je niet alleen de lekkerste chocolademousse, hij is ook nog eens gezonder als de klassieke variant!

Ingrediënten voor

4 personen
75 g pure chocolade
4 el magere yoghurt
2 Eiwitten
2 tl Basterdsuiker
350 g assortiment bessen
bereiding
  1. Smelt de geraspte pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet direct raakt. Laat de chocolade eenmaal gesmolten 5 à 10 min afkoelen en roer er dan de yoghurt door.
  2. Klop de eiwitten stijf, klop vervolgens de suiker erdoor en klop weer stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
  3. Doe de bessen (bosbessen, frambozen, kersen of een mengeling) in kleine glaasjes en verdeel de mousse erover. Zet in de koelkast tot het mengsel stevig is.

 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!