Chocolademousse met slechts één ingrediënt

De chef staat misschien bekend om zijn wetenschappelijke benadering, maar het blijkt toch dat Heston Blumenthal net zo geïnteresseerd is in eenvoud als de rest van ons. Deze chocolademousse maakt de sterrenchef met slechts één ingrediënt én water. Ja, je leest het juist.

Ingrediënten voor

5 personen
350 g chocolade 70% cacao
270 g kokend water
bereiding

1. Plaats de chocolade in een grote glazen kom

2. Giet het kokende water over de chocolade en klop tot één geheel

3. Plaats nu de mix op een ijsbad en klop tot het mengsel iets dikker wordt. Gebruik de garde om de chocolade van de zijkanten van de kom te schrapen terwijl je aan het kloppen bent.

4. Haal de kom uit het ijsbad en klop krachtig tot het mengsel begint op te zwellen. Pas op dat je niet te hard klopt. Serveer onmiddellijk.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!