Coquille met lentesoep en gestoofde oerprei

Ingrediënten voor

4 personen
12 Coquilles
Fijn zeezout
peper
1 stengel Prei
1/2 g Bloemkool
1/2 pak Witte soepasperges
1 Aardappel
1 teentje Look
1,2 l Water
200 ml Room
1 klontje Boter
100 ml Neutrale olie
6 Oerpreien
bereiding
  1. Schil de asperges. Breng het water aan de kook met de schillen en laat pruttelen gedurende tien minuten. Passeer door een zeef en zet het water apart.
  2. Snijd het wit van de prei, bloemkool en aardappel in stukjes. Stoof met de fijngehakte look aan in een beetje boter gedurende vijf minuten zonder te kleuren. Voeg het aspergewater en de room toe en laat gedurende een kwartier zacht koken. Mix en breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix het groen van zes oerpreien met de olie en breng op smaak met zout.
  4. Stoof de restjes van de oerprei aan in wat boter en breng op smaak met zout.
  5. Kruid de coquilles met peper en zout en bak kort aan beide zijden in wat boter. Ze mogen nog wat rauw vanbinnen zijn.
  6. Verdeel de coquilles over de borden en leg er de oerprei rond. Giet ook wat soep rond de coquille en werk het geheel af met de olie. Serveer onmiddellijk.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!