Crème brûlée

Een crème brûlée smaakt ons altijd. En zeker wanneer dat suikerlaagje bovenaan perfect krokant breekt onder onze lepel. Zelf zin gekregen in deze burnt cream? Ambiance deelt het recept!

Ingrediënten

4personen

Crème brûlée

Bereiding

Crème brûlée 150 m

Breng de room en de melk samen aan de kook. Snijd de vanillestokjes overlangs, schraap het vanillemerg uit het stokje en doe dit bij de melk. Verwarm het ongeveer 10 min op een middelhoog vuur, zodat de vanillesmaak goed kan intrekken. Voeg eventueel de peulen toe voor extra smaak.

Klop alle eierdooiers goed los. Voeg er de suiker aan toe. Meng alles heel goed en zorg ervoor dat het mengsel niet té schuimig is. 

Giet het mengsel van de melk, room en vanillestokjes al roerend bij het mengsel van de eierdooiers en de suikers. Haal de peulen van de vanillestokken eruit. 

Laat alles 20 tot 30 minuten afkoelen totdat het schuimige van het mengsel zeker verdwenen is. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.

Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes en bak de crèmes brûlées gedurende één uur in de oven. 

Laat de pudding afkoelen. 

Meng ondertussen de suiker en blend alles door elkaar. Zorg dat de suiker heel fijn. Strooi een laagje van de suikermix over het oppervlak van de schaaltjes pudding. Gebruik een zeef voor een egale laag. 

Smelt de suiker met een brander. De suiker moet karamelliseren. 

maken Crème brûlée koken dessert recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties