Dronken brownies

Brownies zijn altijd een goed idee. Brownies met bier zijn nog een veel beter idee! Eet je graag chocolade brownies en hou je ook wel van een fris biertje? Probeer dan eens deze brownies met bier, ook wel een ‘een dronken brownie’ genoemd. Een unieke combinatie met een heerlijk resultaat.

Ingrediënten voor

6 personen
75 ml donker bier
100 g Bloem
50 g cacopoeder
1 tl Bakpoeder
200 g Boter
200 g Suiker
300 g pure chocolade
4 Eieren
1/2 tl Vanille-extract
snufje Zout
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle natte ingrediënten: de gesmolten chocolade, gesmolten boter, eieren en het vanille extract. Voeg als laatste het bier toe. Ik gebruik hier het liefst een mixer voor.
  2. Meng nu de droge ingrediënten: de bloem, bakpoeder en suiker. Meng vervolgens de natte ingrediënten door de droge ingrediënten, tot je een homogeen beslag hebt.
  3. Voeg eventueel nog wat extra’s toe: fijn gehakte amandelen, stukjes pure chocolade. Je kunt ook op dit moment die flinke scheut whisky of koffielikeur aan het beslag toevoegen.
  4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de brownies 40-45 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!